Een bedrijf starten

Een bedrijf starten is spannend. En waar ga je beginnen?
Je moet bijvoorbeeld nadenken over: het sluiten van een huurovereenkomst of het aankopen van een bedrijfspand, het aangaan van een afnameverplichting (bij horeca) en het aanvragen van een financiering. Maar misschien heb je ook vragen over samen ondernemen, met meerdere vennoten. Of het aannemen van personeel.

Onafhankelijk advies op maat

Vaak mis je de specifieke kennis en ervaring en kost het je daardoor veel tijd, en als het tegenzit ook veel geld, om deze zaken uit te zoeken en te regelen. Ik ben hierin helemaal thuis en geef onafhankelijk advies op maat. Jij beslist uiteindelijk waar je jouw financiering regelt. Ik werk niet samen met banken of verzekeringsmaatschappijen en er zit zeker geen ‘fee’ voor mij aan vast.

Rendementsoptimalisatie

Niks is frustrerender dan keihard werken en dit niet terugzien in de cijfers. Om helder te krijgen waardoor de omzet achterblijft en een beter inzicht te krijgen in hoe je presteert, voer ik een bedrijfskundige analyse uit. Ik kijk hierbij naar de interne aspecten, zaken waar je als bedrijf zelf invloed op hebt, zoals financiën en marketing. Maar ik kijk ook naar de externe aspecten om inzicht te krijgen in de kansen en bedreigingen vanuit de markt/bedrijfstak.

Strategie

Ik laat je zien hoe je jouw kansen benut. Hoe je jouw valkuilen herkent en hoe je bijstuurt, indien nodig. Door het opstellen van concrete doelen, op basis van je begroting en tussentijdse rapportages, is het behalen van meer rendement uit je onderneming veel realistischer. Voor de korte en langere termijn.

Groei en uitbreiding

Als je als ondernemer toe bent aan een volgende fase van ‘ondernemen’, krijg je te maken met nieuwe uitdagingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herzien van werkzaamheden en het aannemen van personeel. Het opbouwen van een organisatiestructuur die past bij de toekomstplannen. Maar ook marketing en automatisering. Ondernemen gaat echter verder dan dat. Er moet worden onderhandeld met leveranciers en er moeten afspraken worden gemaakt met de verhuurder van de locatie. Ik help je om bovenstaande zaken op orde te krijgen en meer rendement uit je overeenkomsten en afnameverplichtingen te
halen.

It’s all about the money

Maar om te groeien of uit te breiden heb je ook geld nodig. Als je dit niet zelf voorhanden hebt zul je dus op zoek moeten gaan naar financieringsmogelijkheden. Je vraagt je vast af: Welke financieringsmogelijkheden zijn er? Welke voorwaarden zitten eraan vast? Maar ook, hoeveel geld heb ik nodig? Lastige vragen, met vaak niet één antwoord. Ik kan je ondersteunen of volledig ontlasten bij het bepalen van de juiste financiering(smix) tegen de
juiste voorwaarden voor jouw plan.

Financiële en juridische kennis

Het probleem bij zelfstandig ondernemen is dat je er vaak alleen voor staat, zeker als het om financiële en juridische zaken gaat.
Heb je schulden of hangt er zelfs een faillissement boven je hoofd? Daar vraag je liever geen hulp bij. Terwijl een specialist met de juiste kennis van zaken hierin veel voor jou kan betekenen. En soms ook erger kan voorkomen bij het tijdig betrekken.

Verwachtingen en risico’s

Maar ook bij de aankoop van een bedrijfspand of een bedrijfsovername is financiële en juridische kennis onmisbaar. Hier komt namelijk heel veel bij kijken. Denk bijvoorbeeld aan (onafhankelijke) waardebepaling, onderhandeling en financiering. Maar ook de verwachtingen en risico’s voor de toekomst. Ik help je graag dit traject op maat tot een succes te maken.

Herstructureren of saneren

Is de omzet nog goed, maar ben je in de problemen gekomen door hoge schulden en/of dure contractverplichtingen? Speelt de ‘coronacrisis’ nog een rol? Of wil je een faillissement voorkomen?
Als herstructureringsadviseur kan ik jou hierin adviseren en begeleiden. Communicatie met schuldeisers en leveranciers speelt hierbij een grote rol.

Financieel gezond

Ik bekijk wat de mogelijkheden zijn en welke afspraken ik kan maken. Aan de hand hiervan volgt een advies waarin ik aangeef welk instrument hierbij het best ingezet kan worden: herstructureren, saneren, WHOA of toch failliet verklaren. Altijd met het doel om toekomstperspectief te bieden.